Khas Untuk Abah

hi guys....semua orang mempunyai Ayah kan.....ada yang panggil ayah, bapa, walid, ABI,BABA,...kojie panggil ayah kojie ..a.b.a.h ..abah....anak lelaki for sure tak rapat dengan ayah nyer kan...tapi tidak bagi kojie...kojie rapat ngan abah kojie....kami boleh sembang apa sahaja topik...tapi kalau call...kojie byk call mama lah..standard la tu kan anak lelaki....rapat ngan mama lebih sikit jer dr abahnya...tapi kojie sayang kedua-duanya...

kalau nk tahu 
  • abah kojie picit air asam...fuh terbaik...
  • tomyam abah paling power....
  • ikan bakar abah sangat sedap...
  • ayam panggang abah.....eh abah banyak masak la...yup abah kojie banyak masak...dia suka masak..sebab dia suka makan.....mama masak juga..tapi mama masak kejap je habis....air tangan mak kan...
  • abah ni kurang romantik sikit...mama selalu ngadu abah tak romantik...ada hari tu ..mama ajak abah pergi tengok Nur Kasih The Movie..abah tak nk sebab abah ngantuk...hahaha....lawak la...dah tua tua merajuk...tapi standard la ....faktor usia..
  • abah tak reti meluah kan rasa cinta pada mama....tapi abah ada bagi surat cinta pada mama....takder kata-kata puitis...tapi bila kojie and adik adik baca...masing-masing menangis sebab abah jiwang juga.
  • abah sangat pemurah...semua bonus beriban-riban dia bagi pada mama...sebab katanya mama pandai uruskan kewangan.
  • abah sayang sangat pada anak- anak nya...abah tak reti nak luahkan rasa sayang dan cintanya pada anak-anak..kalau abah risau pasal anak -anak pasti yang masuk hospital...nasib baik mama kuat semangat..kojie mengerti rasa sayang itu..harap adik2 kojie pun faham rasa sayang abah pada korunk.
  • abah kojie best sebab dia tak reti lepak kat luar.....dia reti lepak atas katil jer...tidor....or dpn tv...tidor juga....
  • abah tak pandai bergambar...mesti lucu je kalau tangkap gambar dengan abah....kalau nk bergambar..jangan sebut 1,2,3..terus tangkap je secara tiba2...kalau sebut 1,2,3 pasti gambar tu tak jadi...hahahaha...
  • masa kecik dulu abah suka marah-marah along  ( kojie ) and angah...berbirat-birat la kaki selagi tak patah hanger tu selagi tu la dibalun.....tapi alhamdulillah kami berdua jadi manusia...kakak ngan adik...tunggu matang lagi 5 tahun...skrg dua dua masih berhingus meleleh...abah tak nk pukul pula..ini tak adil...along and angah kena hanger...owh...abah dah berusia.....lupa pula..
  • dulu abah garang....sekarang tidak lagi....abah dah berusia....kejap je masa berlalu...
  • tangan abah dah berkedut sekarang...seiring dengan usia abah...
  • setiap kali kojie balik..kojie akan cium tangan kedut abah....kejut cium pipi abah..kojie cium dahi abah...kojie peluk abah kuat-kuat..sebab kojie sayang abah kojie sangat...kojie hanya ada satu abah....dari abah juga kojie dilahirkan di dunia ini.......abah..along love u so much......
  • selamat Hari Bapa Abah....Along Sayang Abah sangat sangat....

6 comments:

cik panadol said...

selamat hari bapa utk pakcik...

haha ayah aku pon xreti amik gamba...mencik!

urm rindu kt ayah la pulak.....

JMR said...

happy fathers day utk abah kojie!:-)

lagenda said...

Moga abah kojie dipanjangkan umo utk melihat anak2nya di depan mata...

kojie said...

cik pana :sama la ayah aku....huuh...rindu call....call ayah dpt pahala tu..

JMR : thanks..u too ..happy fathers day to ur father...

Mak : insyaallah mudah mudahan

RerameUngu said...

alohh..tacing la pulak baca nih..ngeheheheh

happy fathers day all dads..

ada beberapa part yg ayah kt sama jie,
* dulu garang, skang tak..
*tak reti sngt tunjuk ksih syg tu
*masakan ayah best

weee...n ai pulak tak reti nak menunjukkan syg.tp ai sayang diorang...hoho..camana tu?

kojie said...

rerame ungu : tacing erk......iklas dari hati .....
* ayah kita garang sbb nk kita jadi manusia....
* ayah kan ada ego tersendiri...
* kelebihan dia...mmg terangkat la kalau ayah yg masak...

u kena pergi masuk kelas kasih sayang ni....hahaha