BuKa PuaSa Gath together gether...


salam semua.....baca banner di atas....so kengkawan....meh la join gath nie....memeriahkan majlis.....majlis ni simple je....dibuat secara potluck....bawa makanan sendiri...makan bersama2....so yang merantau mcm kojie ni insyaallah akan join kalau tiada aral melintang....so u guys boleh bawa kawan2 memeriahkan lagi keadaan....

majlis ni dibuat secara tak formal.....selepas berbuka....boleh bersembahyang di Masjid Negeri , Negeri Sembilan...jalan kaki 5 minit je masjid....lepas sembahyang join balik.....ala bukan suh menari, bersyarah bagai...just untuk merapatkan sillaturahim, mengenali antara satu sama lain dan juga boleh menambahkan kenalan yang sedia ada...tak salah kan menambah kenalan...

yang gerenti....u guys takkan menyesal join majlis ni.....so nk lebih detail lagi..cer jenguk blog2 otai ni



SeLaMat BeRpUaSa

Selamat Berpuasa diucapkan kepada semua kawan kawan kojie...alhamdulillah kita dipertemukan kembali oleh Allah s.w.t untuk menikmati Ramadhan kali ini....

so bulan puasa ni banyak perancangan -perancangan kita untuk hari raya kan.....dh start menempah pelbagai perkara kan..perabot..baju ...kuih....haa citer pasal kuih....semalam kojie ke rumah makcik kojie di klang....cuba bayangkan...kuih yang ditempah sudah dapat...mampu..puasa tak start lagi..kuih dh dapat...alasan orang tu...takut tak sempat....

-hadap la 3 balang almond london tu....confirm raya nanti tinggal balang je -


time puasa ni juga nafsu makan membuak buak kan....beringat sama makan tu...fikir badan nk guna untuk hari esok...if pergi bazar ramadhan ..pilih gerai yg bersih....Islam menuntut umatnya supaya bersih kan...
kojie kalau pergi bazar mmg takder mende nk beli.....beli air soya je kot....tak der selera sket nk beli di bazar ni...trauma keracunan makanan tiga tahun berturut-turut....

 so niat puasa ingat lagi tak...here anda semua boleh baca niat puasa untuk esok kat sini..



insyaallah sama-sama kita berdoa agar ramadhan yg kita jalani tahun ni lebih bermakna....insyaallah

Selamat Berpuasa Diucapkan kepada semua....sayang semua..
maafkan aku....

Bizzy Gaban

assalamualaikum semua.apa khabar?lama betul tak membelog kan ? just membaca blog kengkawang yg lain je...blog sendiri pun malas nak tengok.adat la or meniaga macam kojie ni.kais pagi makan pagi.kais petang makan petang.


eh aku ayam ker ?
bukan hanak ikan mak ker ?

alhamdulillah rezeki dari ALLAH s.w.t tetap ada...yang penting kna JUJUR,IKHLAS dan AMANAH dalam perniagaan..baru ada berkat....Insyaallah....                             




                            sedar tak sedar kejap jer puasa akan menjelma kembali minggu depan ?


yang tinggal hanya lah nafsu semata-mata ...betul tak ?



lawan lawan yi haaa.......
incik rizal mesti suka aku letak gambar ni.....dikatanya PO ni kembar aku...menghong...

so dikesempatan ini kojie mengucapkan selamat Berpuasa buat kawan2 sekalian...buat rakan2 blog dan pembaca2 blog kojie.....im sorry lama tak hapdate.....almaklum....BIZZY GABAN namanya...padahal duk umah membesarkan badan...

p/s : bulan puasa ni ada gathering kecik2 di Somban.....oh happy nya...rindu nk jumpa mulut bising mulut bising yg lain....
boleh bising tapi tak boleh puake bulan puasa nie

Bila Hati Berbisik

hati kadang2 keras utk di mengerti...namun hati mampu berbisik....berbisik mengkhabarkan isi hati....isi hati yang tak semua mengerti...makin hari makin terdesak hati untuk terus mengapai segalanya....hati ingin sekali bebicara ..berbicara ttg isi hati...berbicara ttg apa yg tersirat....namun tak semua mengerti isi hati....hanya empunya diri yang mengerti...usah la disoal...kerana hati ini hanya tersenyum manis menterjemah yang tersurat saja...yang tersirat masih kaku membeku dalam kalbu....hati menangis tiada siapa mengerti.....diri sendiri pun tak pasti apa yang terjadi..apa yang diimpi....dugaan hidup mematang jiwa...mendesak hati untuk terus berdiri jati diri...melihat kehidupan dari posesi insani....apakah masih bererti.....biarlah...biarlah hati terus berbisik mencari ertinya sendiri
merenung matahari terbenam..pasti sayu..namum matahari kembali ceria di pagi hari 

Khas Untuk Abah

hi guys....semua orang mempunyai Ayah kan.....ada yang panggil ayah, bapa, walid, ABI,BABA,...kojie panggil ayah kojie ..a.b.a.h ..abah....anak lelaki for sure tak rapat dengan ayah nyer kan...tapi tidak bagi kojie...kojie rapat ngan abah kojie....kami boleh sembang apa sahaja topik...tapi kalau call...kojie byk call mama lah..standard la tu kan anak lelaki....rapat ngan mama lebih sikit jer dr abahnya...tapi kojie sayang kedua-duanya...

kalau nk tahu 
  • abah kojie picit air asam...fuh terbaik...
  • tomyam abah paling power....
  • ikan bakar abah sangat sedap...
  • ayam panggang abah.....eh abah banyak masak la...yup abah kojie banyak masak...dia suka masak..sebab dia suka makan.....mama masak juga..tapi mama masak kejap je habis....air tangan mak kan...
  • abah ni kurang romantik sikit...mama selalu ngadu abah tak romantik...ada hari tu ..mama ajak abah pergi tengok Nur Kasih The Movie..abah tak nk sebab abah ngantuk...hahaha....lawak la...dah tua tua merajuk...tapi standard la ....faktor usia..
  • abah tak reti meluah kan rasa cinta pada mama....tapi abah ada bagi surat cinta pada mama....takder kata-kata puitis...tapi bila kojie and adik adik baca...masing-masing menangis sebab abah jiwang juga.
  • abah sangat pemurah...semua bonus beriban-riban dia bagi pada mama...sebab katanya mama pandai uruskan kewangan.
  • abah sayang sangat pada anak- anak nya...abah tak reti nak luahkan rasa sayang dan cintanya pada anak-anak..kalau abah risau pasal anak -anak pasti yang masuk hospital...nasib baik mama kuat semangat..kojie mengerti rasa sayang itu..harap adik2 kojie pun faham rasa sayang abah pada korunk.
  • abah kojie best sebab dia tak reti lepak kat luar.....dia reti lepak atas katil jer...tidor....or dpn tv...tidor juga....
  • abah tak pandai bergambar...mesti lucu je kalau tangkap gambar dengan abah....kalau nk bergambar..jangan sebut 1,2,3..terus tangkap je secara tiba2...kalau sebut 1,2,3 pasti gambar tu tak jadi...hahahaha...
  • masa kecik dulu abah suka marah-marah along  ( kojie ) and angah...berbirat-birat la kaki selagi tak patah hanger tu selagi tu la dibalun.....tapi alhamdulillah kami berdua jadi manusia...kakak ngan adik...tunggu matang lagi 5 tahun...skrg dua dua masih berhingus meleleh...abah tak nk pukul pula..ini tak adil...along and angah kena hanger...owh...abah dah berusia.....lupa pula..
  • dulu abah garang....sekarang tidak lagi....abah dah berusia....kejap je masa berlalu...
  • tangan abah dah berkedut sekarang...seiring dengan usia abah...
  • setiap kali kojie balik..kojie akan cium tangan kedut abah....kejut cium pipi abah..kojie cium dahi abah...kojie peluk abah kuat-kuat..sebab kojie sayang abah kojie sangat...kojie hanya ada satu abah....dari abah juga kojie dilahirkan di dunia ini.......abah..along love u so much......
  • selamat Hari Bapa Abah....Along Sayang Abah sangat sangat....

tahukah anda 3 : KaSut

hallo gurl gurl n boy boy sekalian...semua pakai kasut kan...tapi tahu tak nama jenis jenis kasut yg anda semua pakai....or tahu sarung n selesa jer...kojie pun sama jer...sarung je...asal selesa sedap memakai..ok la tu...!!
so sini kojie nk share nama - nama jenis kasut yg kojie n korunk pakai...

kasut kak GaGa jiran ai pon ada...
ops....ai tak pakai heels ya.. !!!

Benda Nak Jadi 2

salam guys, sorry lama tak update...kojie admited hospital, macam post sebelum ni...dah bgtahu kan yg kojie admited hospital..so selepas keluar baru hari ni sempat update..minta maaf banyak..kerja banyak sngt nk kena settle...so settle kan kerja dulu baru dapat update blog..so kojie update pasal dalam ward hari tu la ya...

Dr Wan tu mmg doktor yang kojie pilih sendiri.....ader a few doc yg specialist dalam masalah kesihatan kojie...but im prefer dr wan...his one person yg very humble n down to earth nyer org...

actually nak masuk hospital ni pun..kojie di paksa oleh Mak Lagenda, Rerame Ungu n Cik Panadol yg bertwit twit dlm my twitter suh pergi hospital sbb makin sakit sbb tak blh nk berdiri...n also juga kena paksa dengan incik Rizal Izwan....sakit tu tetiba jer datang ..tak blh berjalan..tak boleh berdiri....just bongkok n jalan slow2 jer

sebelum pergi hospital tu....sempat pergi Body Shop jap tengok perfume..eh bukan tengok jer...tapi beli sekali.....incik Rizal banjer dgn alasan supaya pergi masuk hospital dengan segera...sempat lagi nieh..kalau tahu awal2 nk banjer...pergi tengok perfume2 lain gak..hahaha

before pembedahan dijalankan...still cuak
actually bukan pembedahan pun sebenarnya...tapi prosedur pembedahan kena diikuti sebab risiko nyer sama seperti pembedahan juga....citer pendeknya....masukkan Steroid dalam tulang belakang or detail lagi..dalam saraf..citer panjang nyer leh usha entry ni . 

Falling Star a.k.a Falling Diva kaedahnya

keluar je kojie dah tintong....walaupun sedar..kojie tak boleh bangun for 6-9 hours...so baring je la..nak kencing pun kena guna corong kalau tak tau aper tu..sila google   nasib baik ada incik Rizal tolong jaga...kalau idok tak der der kojie nk panggil nurse2 tu..sogan ai..

sesedar je dah ader sekotak SR my fav...fuh berdobar jantung bosar na kotak eh...

nak hamek ko.....6 slice Chocolate Indulgence n 6 slice White Chocolate Macademia 
menjadikannya sebijik kek....

puas hati weiih...hatiku gumbira tak terkata...caya tak ...walau sakit terbaring..tapi mulut ku masih mampu menelan 4 slice dari 12 slice tu....giler kan....2 slice mlm tu...2 slice esok tu la  balancenyer org lain la makan..gile kau ai nk telan semua tu..kalau fully sihat boleh je nk menelan sume tu...takder der nk kongsi2 bagai ni..hahaha...ha tu je citernya.....
  • special thanks to Rizal Izwan....thank u so much kerana menjaga saya sepanjang dalam wad....nasib baik tak fly kan...
  • thanks also to Mak Lagenda yg str8 dr Kluang Johor terus melawat ai....makacih mak..
  • thanks gangster Paroi  Lina n gangster Panchor kak Hana yg sudi datang
  • n kengkawan , ex student ex student yg dtg melawat nk snarai semua kena bt entry khas lak.

c/p : "Album TERBARU NING BAIZURA - DEWA "


ai memang die hard fans kak Ning....so guys dapatkan album terbaru dari kak Ning kita Dewa di pasaran ..mengandungi 8 lagu

RAKSASA
SAMPAI
MAMA PAPA
BILA
PENCARIAN
PROPAGANDA
ALHAMDULILLAH
AKU BUKAN DEWA


So guys nak mengenali kak Ning dengan lebih dekat layari laman web rasmi 
nak lebih rapat follow kak Ning yang baik dengan peminat di twitter @NingDalton

dengarkan lagu
 Bila by Ning Baizura




live update : warded again

salam...sorry guys lama tak update..actually kojie masuk wad kembali....hari tu pasal demam panas kan.....ni pasal kejadian disember 2010 berulang kembali......

but for me....nak tak nak kena redha lah sebab sakit kembali..think positif..pasti ada hikmah atas setiap apa yang berlaku....actually lepas kena paksa dengan incik Rizal..baru la aku nk ke hospital...bukan apa beb...bosaaaaan duduk dalam wad ni kot...baring sambil tengok tv n makan...makan sambil baring tengok tv..tu je la ..rawatan of course la kan....n sorry aku takkan pergi Govt.Hospital...bukan nk berlagak..pengalaman hitam aku dgn govt yang hampir membuatkan aku lumpuh...and nasib baik aku manusia yang memikirkan " tiada manusia yang sihat selamanya " dengan mengambil insurans....

so berkali-kali aku masuk private hospital ni by insurans....my advice..pilih insurans yg betul2 protect u....nak tahu pasal insurans pilihan aku yg full of benefit...just msg me..yang paling penting....AGENT yang BETUL....sebab agent memainkan peranan yang amat penting dalam hal ini...

p/s : nanti aku update apa itu SLIPPED DISC yang membuatkan aku lebih DIVA sekarang ni....
p/s : sambil baring sambil update...lepas tu dengar org berleter.....so out dulu.....

doakan semuanya selamat ya..insyaallah....setiap sakit itu penghapus dosa dosa kecil..amin

Coklat : out of stock

wah tak sangka yer..coklat yang dimasukkan dalam blog ni habis di jual dalam masa beberapa hari jer...alhamdulillah....so far respon customer mmg sedap......jadi for the next order masih dibuka....kalau nk order leh tengok menu-menu coklat tu kat bahagian ni......tapi limited yer..sbb nk bawa coklat tu dari IRAN..kena pergi Tehran, Iran terlebih dahulu...beli n bawa balik....
so harga mmg murah la..tak termasuk harga tiket flight..
kalau tidak coklat harga serendah RM 15 jadi RM 1215 la yer kalau termasuk tiket..
kojie akan beli by order je yer...takder beli extra2 ni...extra beli kena extra charge,so just beli utk yg order jer...
BAYAR BILA DAH DAPAT
....senang kan....so sila order 
sebelum 10hb June 2011

LIMITED ORDER

Tahukah Anda 2 : Bahasa Inggeris


Bahasa Inggeris,bahasa kedua negara kita. So semua orang rasanya tahu guna bahasa inggeris kot,paling kurang I LOVE U kan....tak pun 'I'






Ada beberapa fakta unik tentang bahasa Inggris yang mungkin belum diketahui anda, antara lain adalah :




1. Stewardesses adalah kata terpanjang yang dapat diketik di keyboard hanya dengan menggunakan tangan kiri Anda.





 Sedangkan untuk tangan kanan,  lollipop adalah yang terpanjang. 


2. Tidak ada kata dalam bahasa Inggris yang bersajak/berima dengan month, orange, silver, purple, angst dan scalp. 




3. Dreamt adalah satu-satunya kata bahasa Inggris yang berakhir dengan huruf ‘mt’.



4. Kalimat The quick brown fox jumps over the lazy dog menggunakan setiap huruf yang ada dalam abjad. 


5. Kata racecar, kayak dan level dapat dibaca bolak-balik dari kiri ke kanan ataupun dari kanan ke kiri.

6. Hanya ada empat kata dalam bahasa Inggris yang berakhir dengan suku kata ‘dous’, yaitu: tremendous, horrendous, stupendous dan hazardous. 

7. Ada dua kata dalam bahasa Inggris yang menggunakan kelima huruf hidup secara berurutan (a, e, i, o, u), yaitu: abstemious dan facetious. 



8. Typewriter adalah kata terpanjang yang dapat diketik menggunakan huruf-huruf yang terdapat pada satu baris tombol keyboard (baris QWERTY). 


9. Huruf yang paling sering dipakai dalam bahasa Inggris adalah huruf ‘e’. Ini merupakan fakta baik dalam penggunaan bahasa Inggris secara umum, dalam karya fiksi dan non-fiksi, jurnalisme, kitab suci dan bahkan kode Morse!


10. Untuk huruf konsonan, huruf yang paling sering dipakai adalah huruf ‘t’.

11. Huruf yang paling sedikit digunakan dalam bahasa Inggris adalah ‘q’ – bukan ‘z’. 

12. Lima huruf yang paling sering muncul sebagai huruf pertama dalam kata bahasa Inggris – secara berurutan – adalah ‘t’, ‘o’, ‘a’, ‘w’ dan ‘b’. 

13. Hampir setengah dari seluruh kata bahasa Inggris diakhiri oleh huruf ‘e’, ‘t’, ‘d’ dan ‘s’. 

14. The adalah kata yang paling sering digunakan dalam bahasa Inggris. Bila Anda tidak percaya, cobalah berbicara dalam bahasa Inggris standar yang benar selama 5 minit tanpa menggunakan kata ‘the’.

so buka la kamus kalau tak percaya....huhuhuhuh

Makanan Cina Halal


pernah makan Chinese Food...Kojie ade suggestion utk anda cuba chinese food yang not bad...SEDAP...


so anda boleh pergi merasa di 
City Park Oriental Chinese Muslim Food 
Seremban 2.
berhampiran City Park Area.


actually Kojie takder la makan banyak sangat.Just order yang nak makan time tu.Sbb badan tengah letih,so nafsu makan kurang sikit.Kalau tengah bernafsu,penuh meja diordernya.


 DEEP FRIED SANG MEE, EGG GRAVY 
( KONG NAM SANG MEEN )
RM 6.00


OSTRISH MEET WITH GINGER AND SPRING ONION
RM 12 


SPICY 3 TASTE LA LA
RM12 


CANTONESE KUAY TEOW
RM 5

so makanan makanan kat atas tu for me semuanya sedap sebab semuanya licin habis ditelan. Harga pun tak lah mahal sangat.Berbaloi kaedahnya.

muka tak leh blah....tapi tetap mampo habiskan semua makanan tu

don't worry pasal HALAL and HARAM, sebab restoran ni ada Sijil Halal. Dipampangkan di dinding restoran   untuk puaskan hati semua pihak agar tiada pertikaian time bersantap. 

 with Sue,Supervisor


Wifi juga disediakan untuk kemudahan anda ya.
Private Function , Dinner Party and Wedding juga disediakan.
so untuk bulan puasa nanti ada buffet disediakan. wahhh best ni..

waktu operasi :
11.30 am - 2.30pm
5.30 - 11.30pm
contact person : Sue 016-372 7550
06-6011 987

CokLat LaZat


Bagi penggemar2 coklat, kojie ade beberapa coklat yang lazat.Serius lazat kalau ikut lidah kojie lah..

ai kan penggemar coklat..air coklat...kek coklat ...semua nya coklat..mau badan tak macam cengkadak.

-lebih kurang ghairah mcm ni lah kalau ai makan coklat- 

so kat sini kojie ada beberapa jenis coklat yang sedap bangat dari Tehran, Iran...Diulang TEHRAN,IRAN...sebelum ni kita disogokkan dengan coklat dari New Zealand, Australia or paling kurang dari Langkawi...apa kata kali ni cuba coklat dari negara Timur Tengah lak iaitu IRAN.


BARAKA CHOCO FINGER
RM 15.00





MILK CHOCOLATE WITH HAZELNUT CREAM
RM 25



ROMINI BITTER CHOCOLATE 
RM30.00



BARAKA MILK CHOCOLATE
RM 20.00


berminat untuk order boleh hubungi kojie melalui email :
akhmar_mahadher@hotmail.com
yang ader no fon kojie...blh terus msg or call
yang ader BBM terus BBM jer...
susah sangat...tinggal je komen...
stok dah tak banyak ya...
harga tak termasuk kos pos ya.

free delivery for SEREMBAN, NILAI and SEPANG area..