100 hari

30 jUlAi 2008

genap sudah 100 hari pemergian aidil hafife b roslan.....atau nama panggilannyer dady.....
dady ....banyak benda nk aku ceritakan pada kau....tapi kau pergi awal sngt..tak sempat aku nk berkongsi kegembiraan dan kesedihan aku dgn kau....sedar tak sedar dh 100 hari kau tinggalkan family kau , kawan2 kau dan aku....kau pergi menyahut seruan ilahi....Dia lebih menyayangi kau dari kami semua...dady..dlm 100 hari nie..macam2 perkara terjadi....dari aku couple n now dh clash...actually bnda boleh settle ...tapi ntah aku malaih nk serabutkan kepala aku..so aku lepaskan ia pergi ....kalau ader jodoh..ada laa...dady aku rindu giler time biler aku ada masalah ...kiter pergi tepi pantai...kemudian makan ais kacang....cerita masalah yg membelenggu otak ini....smpai skrg dady aku tak pergi mkn ais kacang di tepi pantai lagi....dady....last aku mandi laut dgn kau...dan smpai skrg juga aku tak lagi pergi mandi laut ..even dh berkali2 aku pergi laut...just teman org mandi....kenapa kau pergi cepat sngt dady...kau kawan yg faham aku ....mmg ada kawan2 aku yg lain faham aku..tpi setiap org berbeza dady...kau tak pernah sakiti hati aku...tapi aku selalu sakiti hati kau...dan kau tak pernah marah aku...but aku selalu gak marah kau....dady...if diberi peluang sekali lagi...aku tak kan sakiti hati kau....aku tak kan marah kau...aku tak kan buat benda2 yg kau tak suka dan merosakkan hidup aku...tapi peluang tu takkan dtg....ia takkan kembali lagi......dady...thanks ya..kerana disaat2 akhir kau..kau dtg selalu jumpa aku...borak2 dgn aku....share mcm2 cerita...kalau aku tahu kau akan pergi...aku akan dengar setiap bait dan patah perkataan yg keluar dari mulut kau sebaik2nya.....setiap nasihat kau...ntah la dady..kehilangan kau amat aku rasai ...sampai skrg aku mengharapkan semua yg terjadi hanya lah mimpi ......tapi hakikatnya ia adalah realiti yg harus ku telan..kau pergi tinggalkan kami semua di saat semua org perlukan kau.....kau jadi sahabat yg terbaik pernah aku kenal....pendengar setia masalah2 yg aku hadapi....takkan ader yg kedua macam kau dady....dady..selalu aku berdoa pada tuhan untuk temukan aku dalam mimpi tidurku....tapi hampa belaka....dah seratus hari kau pergi..tapi aku tak pernah mimpikan kau....sekurang2nya terubat juga rindu aku dgn kau....tapi apakan daya...kau tetap tidak dtg menjengah mimpi2 ku...mungkin suatu hari nanti kau akan datang dengan niat mengajak aku pergi bersama2 kau di dunia yang baru ituw... dady aku harap kau tenang dan bahagia di sana...sentiasa ku titipkan doa agar kau beroleh ketenangan disana....terima kasih aidil hafife roslan kerana sudi menjadi sahabat sejati dunia akhirat aku.......2-mei-1988 hingga 22 april 2008.....al-fatihah..

2 comments:

aters said...

al-fatihah untuk kawan kamu....
sesunguhnya ALLAH lebih menyayangi kawan kamu kerana begitu cepat ALLAH memanggil arwah kembali ke pangkuanya...

alex said...

al fatihah