D.E.M.A.M = F.E.V.E.R

dunia semakin lama semakin tidak sihat


jerebu  ? perasan tak...jerebu membaluti muka bumi Malaysia kebelakangan ini.....


so kita ikut macam ni...keluar bawa tong oksigen ...kau mampu......mampos nk kehulur hilir bawa tong gajah tu....nk bawa badan mcm tong drum ni pun ai dah tak terdaya....

hujan pun sekarang tak boleh diduga lagi....ramalan kaji cuaca cakap panas lagi seminggu....esoknya hujan turun selebat-lebatnya.....kuasa Allah s.w.t lagi besar...kita hanya mampu merancang...Allah menentukan...namun salah siapa ? salah ALAM kah... ? sah sah salah kita juga...kita yang membuatkan alam sekarang tidak menentu iklimnya....sering kali kita abaikan alam dalam sesuatu perkara.....sabtu tanpa beg plastic pun kau dh komplen bagai....

so akibatnya


aku demam.......

not
takder maknanya nk Bibir Fever ni...bek aku Salma Fever ke....Fina Fever ke...Hazama Fever ke...nk lagi bagus.....Imam Muda Fever.....ngeee..

yg penting ubat sebeban.....aku tak suka makan ubat...yang aku paling tak suka ...ubat batuk..yucks...bau pun aku dah tak tahan..pelik tul org yg ketagih ubat batuk tu....ape kehei nya nk ketagih ubat batuk...

so guys...memandangkan cuaca skrg tidak menentu..kejap hujan panas mendung awan berarak membawa petir dan segalanya..jagalah kesihatan memasing....
banyakkan minum air...aku rasa aku demam sbb kurang minm air time kursus weekend baru ni.....ye la duk dalam aircond sampai kena pakai baju 2 lapis..air kurang minum....lepas kursus...keluar berpanas , bercatwalk di Tropicana ...mau idaknya badan aku tak pening....rasakan...

3 comments:

Puteri Kasih said...

sian kojie...jaga diri yer and get well soon

Hermione Sakura said...

moga kojie cepat sembuh :)

lagenda said...

kesiannya budak gedik ni demam yek..

Rajin2 mam ubat yek..take agud rest tau!