K.E.D.U.T

Pelik tajuk n3 kan,actually kojie nk bercerita pasal habit aku dengan kedut ni.....korunk perasan tak ada sesetengah org baju kedut tak kisah la tshirt or baju formal kedut2....dorunk tak kisah utk memakainya....bagi aku..aku tak mampu untuk memakai baju berkedut2 or seluar berkedut ni.....

kalau dah pakai berkedut takper..ni sebelum pakai lagi dah berkedut....kalau terpaksa juga pakai baju or seluar yg berkedut...sepanjang aku memakai pakaian tu lah aku takkan selesa..mesti ada jer yang tak kena..


so walau tshirt pun....ai ttp akan gosok.....kalau berkedut...walau hanya nk ker pasar malam....poyo kan..


kalau seluar jeans lak..lepak basuh...n kering....aku akan gosok seluar jeans tu supaya tak nmpk kedut2 tu..sesetengah org ...main sarung je kan...tidak bg aku......

setiap orang caranya berbeza..kalau seluar slack lak..perasan tak ader line tgh tu.....kalau time gosok nk ader line tgh tu..line tu mesti sama jer..tak leh lari....but mostly...line tgh tu jarang buat..sbb nk iron cpt kan...kalau nk iron ader line tgh tu juga..mmg setengah jam la untuk sehelai seluar..



boleh dikatakan ....setiap hari aku akan menggosok baju dan seluar..mmg dah jadi habit sbb tak suka kedut- kedut ni...sbb kekemasan diri tu penting..walaupun aku ni gemuk n burok...tapi biarlah elok dari segi berpakaian....

5 comments:

LindaRahim said...

x suke kedut gak...

lagenda said...

wah..xtreme gak kojie ni yek. Mak ni kalu tshirt mmg sarung je klu kedut2 tu, lain2 baru hah, mmg kena iron.

P/s: Sblm ni mak dah jumpa sorang yg x leh pki tshirt kedut like u so, kali ni x terperanjat sgt ler..

kojie said...

Kak Linda : bagus bagus bagus

mak : xder la xtrem mak...cuma rasa tak selesa kalau berkedut....

saper kah org itu ?

RerameUngu said...

waaa..xtreme! hehe.. ai plak kalo baju kerja mesti bergosok..sbb nya dah tentu mmang kemot2 baju/sluar tu kan. kalau jeans kekadang je gosok kalo terlebih extreme kedutnya. sama gak ngan tshirt..dats ms basuh tu, sebelum jmur org perah air kan? ai tak perah..kibas n jemur je. dh kering, angkat trus hangerkan..tak la kedut tshirt n jeans..heheh

kojie said...

Rerame ungu : hahaha....kalau i mmg akan gosok.......nampk je kedut mmg gosok